Over mij

Mijn naam is Saskia Oomkes-Smits. Ik heb twintig jaar gewerkt als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Hoewel ik dit werk met veel plezier deed en ik een goed contact had met mijn leerlingen, was ik na een dag lesgeven erg moe. Op sommige dagen voelde ik mij zo uitgeput dat ik nauwelijks meer energie had om te koken. In mijn beginjaren dacht ik dat deze verstoorde energiebalans te maken had met het feit dat lesgeven aan tieners gewoon veel van iemand vroeg; Het hoorde erbij. Dit zou vanzelf overgaan wanneer ik het langer deed. Na tien jaar was het echter eerder erger dan minder geworden. Naast uitputting werd ik vaker ziek (grieperig) en kreeg ik last van verschillende allergieën. De reguliere geneeskunde bepaalde dat ik burn-out verschijnselen vertoonde: dit werk paste niet bij mij. Ik kon het niet aan. De oplossing: minder werken. Dit hielp omdat ik dan op de dagen dat ik niet werkte mijzelf voldoende op kon laden. Het uitgeputte gevoel na een werkdag bleef echter. 

Na vijf jaar doormodderen kwam ik uiteindelijk, op advies van een tante, in aanraking met alternatieve geneeskunde.  Via kinesiologie leerde ik op welke manieren ik mijn energie kon bewaken. Ik gebruikte onder andere een spray aan het begin van de dag en had daarna nog voldoende energie aan het eind van de dag over. Ik vond dit wonderbaarlijk. Dankzij deze spray kon ik weer volop genieten van het lesgeven. Omdat ik echter niet afhankelijk wilde zijn van een spray, ben ik mij gaan verdiepen in energetische therapie. Ik besloot de hbo-opleiding tot energetisch therapeut te volgen en dankzij deze opleiding kwam ik tot het punt waar ik nu sta: trotse eigenaar van het bedrijf Elvira transformatie voor energetische en systemische coaching!

Ik wil mensen, die net als ik tijdens hun werk te maken hebben met energieverlies,  de tools geven die ik heb mogen ontvangen. Ik wil mensen leren hoe ze hun energie (hun energetisch systeem) kunnen beheren, zodat zij niet meer het gevoel hebben ‘leeg te lopen’ wanneer ze hun werk doen.

De naam Elvira transformatie

Elvira is mijn (onofficiële) tweede naam. De betekenis van Elvira heeft te maken met beschermen. Deze betekenis past perfect bij wat ik uit wil dragen: mensen leren zichzelf energetisch te beschermen. Mijn doel is dan ook een transformatie bij iemand in gang te zetten, zodat hij uiteindelijk los van mij zichzelf kan beschermen. Ik hoop elke vorm van transformatie te kunnen ondersteunen, zodat iedereen die bij mij een traject heeft gevolgd zich energiek en veerkrachtig voelt. Dat je het gevoel hebt dat je alles wat op je pad komt aankunt. Dat is voor mij een ware transformatie.

Evaluaties

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?